Vikten av budgetering

Att lägga upp en budget är att planera företagets ekonomiska framtid, och skapar samtidigt en slags plan som företaget kan följa under årets gång. En budget är ett effektivt sätt att få en överblick över företagets ekonomiska status, och är ett hjälpmedel för att uppnå de ekonomiska mål som företaget har.

Detta gör man framförallt genom två budgetar: resultatbudgeten och likviditetsbudgeten. Den förstnämnda visar vad företagets resultat förväntas bli för året, och den sistnämnda visar mer detaljerat när företaget får in pengar och gör av med pengar, och vad resultatet – överskott eller underskott – blir för varje enskild månad. På det sättet kan man se, månad för månad, om man närmar sig det förväntade resultatet eller inte, och sätta in åtgärder om så inte skulle vara fallet. Företaget får på så sätt en ekonomisk trygghet som annars inte skulle finnas.entrepreneur-593378_960_720

Om man när man lägger upp budgeten märker att företaget kommer att behöva dra åt handbromsen på utgifterna för att klara sig med ett överskott, kan ett bra sätt att spara in pengar vara att köpa kontorsmaterial och annat nödvändigt via nätet. På Black-friday.se hittar man dessutom rabattkoder och erbjudanden från en mängd olika e-butiker, så att man får bästa möjliga pris, och kan förbättra företagets budgetprognos.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash