Sälj dina gamla smycken

De allra flesta har saker som det går att sälja. Det kan vara saker som man helt enkelt har tröttnat på eller kanske till och med saker som ligger i förrådet eller garaget och skräpar. Det kan till och med vara så att man inte ens minns att man har de sakerna. Vid en rensning finns det alltid saker att slänga direkt, men den genomsnittliga svensken har även saker att sälja för tusentals kronor. En gammal undersökning visade att ett genomsnittligt förråd har saker till ett värde av mer än 21000 kronor så det finns pengar att hämta. Denna undersökning har några år på nacken men det finns ingen anledning att tro att det skulle ha ändrats.

En ren guldgruva

En riktig guldgruva, bokstavligt talat, kan vara det gamla bortglömda smyckeskrinet. Det går nämligen att sälja sitt guld och sina diamanter till ett väldigt förmånligt pris. Ädelmetaller och diamanter har historiskt sett hållit ett relativt stabilt och högt värde så det är utan tvekan en god idé att rensa ut gamla smycken som man inte längre vill eller kan ha kvar. Det belopp som man får när man säljer sina gamla smycken är direkt relaterat till det aktuella guldpriset på marknaden vilket säkerställer att det blir en rättvis affär.

Processen

När man bestämt sig för att göra sig av med sitt gamla guld eller diamanter så är processen väldigt simpel och genomförs i 4 enkla steg.

1. Genom att fylla i ett enkelt formulär beställer du kostnadsfritt hem ett brev där du lägger i de saker du vill sälja. Skulle man ångra sig är det bara att slänga brevet.

2. Skicka tillbaka brevet med de saker som ska säljas. Det är självklart förbetalt och kostar ingenting för kunden. Breven är även försäkrade ifall någonting mot förmodan skulle ske under transporten.

3. Försäkringen är alltid giltig så länge man kan uppvisa försändelsekvittot så det är viktigt att spara detta. Vid ett väldigt högt värde så kan man enkelt dela upp försändelsen i flera olika brev för att garantera att försäkringar alltid kommer att gälla.

4. Efter en värdering av föremålen blir man meddelad det värdet och pengarna betalas sedan ut till bankkontot inom 24 timmar, med undantag för helgdagar då det av förklarliga skäl tar längre tid med handläggningen.

Så varför vänta mer? Med en så enkel lösning så finns det egentligen ingenting att vänta på. Det blir lite extra utrymme i förrådet samtidigt som man fyller på plånboken. En bättre deal är svår att hitta.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash