Bättre privatekonomi: samla dina lån

Att samla dina lån kan vara det smartaste du kan göra för att snabbt förändra din ekonomiska situation. Du får mindre räkningar, mindre stress och du slipper betala onödigt hög ränta.

Samla dina lån

Du har säkert hört talas om att samla lånen. Det handlar om att ta ett lite större lån med låg ränta för att betala av alla dina mindre lån. Klädkontot på Ellos, H&M, kreditkortet, SMS-lån, resan till London och soffan. Dessa smålån äter upp din ekonomi. Du betalar mycket i ränta varje månad och det är svårt att komma vidare i livet. De flesta personer som har god ekonomi har inte så mycket lån. Att undvika SMS-lån och mindre lån är bland det smartaste som du kan göra för att ta dig framåt. Genom att samla dina lån kommer du märka en skillnad i din plånbok redan nästa gång som du betalar dina räkningar: mindre antal räkningar att betala och mer pengar över då du inte har en massa smålån med hög ränta. Gå in på Advisa för att få hjälp att samla dina lån och ta första steget till en riktigt bra privatekonomi.

Bättre privatekonomi

Det är många som drömmer om att äntligen få en bra ekonomi: slippa stressa över räkningar, kunna resa och göra roliga saker. Väldigt många tror att vägen till bättre ekonomi går genom högre lön eller att de måste vinna eller ärva pengar. Det stämmer inte. Din ekonomi påverkas främst av hur du hanterar dina pengar. När folk får en löneförhöjning innebär det inte att de plötsligt får mer pengar på sparkontot, snarare att de fortsätter i samma vanor och bara spenderar än mer pengar. I alla fall om de inte medvetet arbetar på att få en bra ekonomi.

Goda ekonomiska vanor

Vad ska du då göra för att verkligen få en bra privatekonomi? Att samla lånen är en väldigt bra början, men sedan bör du även skaffa dig mer kunskap om ekonomi. Följa bloggar, läsa böcker och applicera kunskapen. Egentligen är det inte så avancerat. Du behöver minska på dina utgifter och lån, och öka dina inkomster. Börja med att minska på dina utgifter. Gör en budget. Besluta dig för att spara X kronor varje månad och investera även i aktier. Du bör ha en buffert på ditt bankkonto, så att du alltid har pengar att tillgå ifall diskmaskinen går sönder, du behöver söka nytt jobb eller något annat händer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash